رزین را می توان یکی از پر مصرف ترین موادی دانست که در صنعت چسب مورد استفاده قرار می گیرد. رزین ها انواع مختلف دارند و کاربردهای زیادی در هنر، تولید پلیمر و ... دارند.
کاربردهای رزین:
• چسباندن بتن جدید به مقاطع بتن قدیمی
• اتصال بتن به مقاطع فلزی
• استفاده در معابر، خیابان ها، پل ها و محل های بارگیری کارخانه ها
• امکان کاربرد در سازه های با مصرف غرقابی
• قابلیت تزریق رزین در انواع ترک
اپوکسیها (اپوکسیدها) ازخانواده رزین های مصنوعی هستند که دارای کربن و اکسیژن هستند و به همین خاطر اپوکسید نامیده می شوند. گروههای اپوکسید به خاطر داشتن ساختمان مولکولی خاص می توانند با بیش از پنجاه نوع نمونه شیمیایی مخلوط شونده و سیستم های عمل آمده و سخت شده رزین را ایجاد کنند. رزین های اپوکسی که در محل مورد استفاده قرار میگیرند از اختلاط دو بخش محصولات رزین سخت شده (SET) و بخش سخت کننده (Hardeners) حاصل می شود که باعث به وجود آمدن خصوصیات منحصر به فردی ازجمله: چسبندگی بسیار عالی رزین، مقاومت شیمیایی رزین در برابر اسیدها و … افت کم، مقاومت رزین در برابر رطوبت و خاصیت ویسکوزیته بالای رزین می شوند. به جهت خصوصیات ویژه رزین های اپوکسی و برتری نسبت به سیمان و سایر موارد از آنها برای: پر کردن و آب بند کردن ترک های سطوح، چسباندن بتن تازه به بتن سخت شده، جهت وصله زنی و لکه گیری و ترمیم سطوح – تحکیم پایه ماشین آلات دارای حرکت پس و پیش رو – کاربرد در زیر آب (به دلیل مقاومت بالا و جمه شدگی کم) . همچنین در کار با رزین های اپوکسی در کاربردهای مختلف ،آماده سازی سطوح بتنی، فلزی و … با روش های مختلف از اهمیت ویژه ای برخوردار است. به دلیل وجود اثرات منفی بعضی خواص فیزیکی، شیمیایی رزین های اپوکسی و … مشکلات محدودی در زمینه کار با رزین های اپوکسی به وجود می آید، که با رعایت نکات، ملاحظات و ایمنی هایی قابل حل است . و این مواد کوچکترین خدشه ای به مزیت های اپوکسی وارد نمی آورد.
چسب رزین اپوکسی، چسبی بسیار قدرتمندی بر پایه رزین اپوکسی اصلاح شده می باشد. چسب اپوکسی علاوه بر استحکام مکانیکی بالا ، دوام و طول عمر زیاد از قدرت چسبندگی فوق العاده برای پیوند دادن بتن جدید و قدیم برخوردار می باشد.
رزین های پلی استر غیر اشباع بطور گسترده در سراسر دنیا استفاده می شوند. زنجیر اصلی پلیمری این رزین دارای اتصالات استری میباشد که از واکنش تراکمی یک ترکیب الکلی چند عاملی و یک اسید چند عاملی مانند گلیکول و اسید فوماریک تهیه میگردد. بنابراین در این گونه رزین با طراحی فرمول و کنترل اسیدهای اشباع و غیر اشباع، کاتالیستها، دما و زمان واکنش، مجموعه کاملی از رزین ها را میتوان تولید کرد که برای کاربردهای مختلف مناسب هستند.
رزین پلی استر غیر اشباع با استایرن مخلوط میشود و میتواند از طریق پیوندهای دوگانه موجود در هر دو جزء، شبکهای شود. معمولا رزین به هنگام مصرف با استایرن مخلوط بوده و برای رسیدن به خواص مختلف دارای اجزای ذیل میتواند باشد:
_سیستم پخت؛ به منظور شروع و تسریع واکنش شبکه ای شدن، در دمای محیط یا دمای بالا
_عوامل کنترل جریان پذیری؛ به منظور کنترل جریان رزین و جلوگیری از شُرّه کردن رزین در لایه گذاری سطوح عمودی و ریخته گری رزین
جاذب یو وی به منظور افزایش مقاومت در برابر نور خورشید
– فیلر به منظور کاهش جمع شدگی و قیمت و ایجاد خواصی چون مقاومت شعله و آتش
_پیگمنت؛ به منظور رنگ دادن به قطعه و زیبایی آن از طریق رزین
_تغلیظ کنندهها؛ به منظور غلیظ کردن فرمولاسیونهای مورد استفاده در بی ام سی و اس ام سی
_عوامل آغشته سازی؛ به منظور بهتر شدن آغشته سازی فیلرها و الیاف با رزین به منظور چسبندگی مناسب
_ضد حباب؛ به منظور سهولت در خروج حباب از رزین و کاهش حفره در محصول نهایی
_جداکننده قالب؛ به منظور تسهیل جدا شدن قطعه از قالب و جلوگیری از تابیدگی و صدمه به سطح قطعه رزین های پلی استر در فرایندهای مختلفی از قبیل لایه گذاری دستی، پاشش رزین، ریخته گری، پولتروژن
کامپوزیتهای پلی استر-شیشه به لحاظ حجم مصرف، بیشترین اهمیت را دارا هستند و یافتن نمونه هایی از این مواد در محل کار و زندگی ما بسیار آسان است. کامپوزیتهای پلی استری ساخته شده با رزین تا دمای حدود ۲۵۰ درجه سانتیگراد مقاوم هستند ولی مداومت حضور در این دما و دماهای بالاتر موجب افت خواص آن میشود. همچنین بعد از پخت، حدود ۵ تا ۸ % حجمی جمع شدگی دارند. در مورد کاربرد الیاف شیشه به همراه رزین پلی استر باید از ژل مناسب استفاده کرد تا از نفوذ رطوبت به فصل مشترک الیاف و رزین جلوگیری شود. به دلیل طبیعت قطبی ساختار پلیمری، کاربرد آنها در نزدیکی وسایل الکتریکی با فرکانس بالا محدودیت خواهد داشت.
صنعت هوافضا پس از جنگ جهانی دوم رشد سریعی داشت. و موجب افزایش تقاضا برای کامپوزیتهای مهندسی در تکنولوژیهای جدید شد. فلزات مرسوم و کامپوزیتهای معمول در آن زمان نمی توانستند نیازهای فنی جدید را تامین کنند.
آنها به مواد جدیدی احتیاج داشتند که سبک باشند، پایداری حرارتی و اکسیداسیونی خوبی داشته و از خواص مکانیکی خوبی بهره ببرند. تا آن روز پلیمرهای جدیدی با خواص عالی حرارتی معرفی شده بودند ولی تنها عده ای از آنها موفقیت تجاری داشتند. علت این امر مشکلات فنی ساخت و قیمت بالای آنها بود.
اولین دسته پلی ایمیدهای تجاری اوایل سالهای دهه ۶۰ معرفی شد. تداوم موفقیت این پلیمرها حاصل از فراوانی و ارزانی مواد اولیه آنها و امکان ساخت و طراحی پلیمرهایی با خواص مورد نظر از آنها بود.
رزین های پلی ایمیدها از گروهی از مونومرهای دی انیدریدی و دی آمینی تولید میشوند و مشخصه آنها واحدهای تکراری ایمید در زنجیر مولکول است. این ساختار موجب پایداری حرارتی و اکسیداسیونی آنها میگردد. پایداری بالای اکسیداسیون حرارتی توسط مونومرهای با ساختار حلقوی، قابل دستیابی است.
رزین های پلی ایمیدها معمولا از طریق تبدیل یک اسید آمیک به یک ساختار ایمیدی شده با واکنش تراکمی، فرآیند میشوند و این امر فرایند آنها را مشکل میسازد. استفاده از آنها به عنوان ترکیبات قالبگیری دشوار میباشد. برای ساخت سازه های کامپوزیتی، فشار بسیار بالا و کنترل دقیق فرآیند پس- پخت برای خروج محصولات جانبیِ حاصل از پلیمریزاسیون تراکمی ضرورت دارد.
اگرچه رزین های پلی ایمیدها به عنوان رزین های گرما سخت دسته بندی میشوند (بدلیل شرایط خاص فرآیند و دمای ذوب بالای آنها)، یک دسته از پلی ایمیدها در گروه مواد گرمانرم قرار میگیرند. رزین پلی ایمیدهای گرمانرم با روشهای مشابه سایر گرمانرمها، شکل داده میشوند، به دلیل آنکه پلی ایمیدهای ترموپلاستیک شبکه نمیشوند، میتوان آنها را در حلال های منتخب حل کرد.
کامپوزیتهای گرما سخت تقویت شده با الیاف معمول، استحکام و سختی بالایی از خود نشان میدهند ولی رفتار شکننده ای دارند. این رزین ها امکان جذب مقادیر بالای انرژی را بدون تخریب و صدمه و کاهش استحکام ندارند. حتی ضربه های با سرعت پایین میتواند کاهش شدیدی در استحکام فشاری این مواد ایجاد نماید. به تازگی کامپوزیتهای با ماتریس گرمانرم توسعه یافته اند. شناخته شده ترین آنها کامپوزیتهای الیاف کربن و رزین پلی اتر اتر کتون میباشد.
رزین یی ای ای کا، یک پلیمر حلقوی است تی جی آن ۱۴۳درجه سانتیگراد و نقطه ذوب آن ۳۳۴درجه سانتیگراد میباشد. این رزین یک پلیمر نیمه کریستالی است و در شرایط عادی فرآیند به حداکثر درجه کریستالینیی ۵۰ % میرسد. با این وجود معمولا اندازه کریستالینیتی محصول کم است و به حدود ۳۰ % میرسد.
در دمای اتاق و سرعت پایین کرنش، رزین یی ای ای کا قادر به تغییر شکل پلاستیک و رسیدن به کرنش شکست تا ۱۰۰% هست.
پیش آغشته رزین پی ای ای کا در چهار چوب قالب به صورت توده قرار میگیرد و تحت فشار در دمای ۳۸۰درجه سانتیگراد قالبگیری میشود. سایر روشها مانند قالبگیری اتوکلاو، فشاری و شکل دهی دیافراگمی نیز قابل استفاده است. محصولات حاصل از این نوع رزین کیفیت بسیار خوبی دارند و دارای حداقل حباب و سطح بسیار خوب نهایی میباشند.
بدلیل نگرانیهای زیست محیطی، و امکان پایان ذخایر نفتی ساخت کامپوزیتهای با پایه رزین های طبیعی از منابع قابل تجدید، اهمیت یافته است. کم کردن وابستگی صنایع کامپوزیتهای پلیمری به نفت، با کاربری رزین های طبیعی امکان پذیر میباشد.
دانشمندان علاقه زیادی به تحقیق و توسعه پلیمرهای حاصل از منابع قابل تجدید کشاورزی به جای هیدروکربنها دارند. آنها تلاشهایی برای استفاده های روغن سویا برای تولید کامپوزیتهای زیست تخریب پذیر، ارزان و سبک، انجام داده اند.
اخیرا روش هایی برای ایجاد سایتهای فعال روی مولکولها و امکان ایجاد شبکه متراکم ابداع شده است.
افزودن گروههای عاملی مختلف به مولکول رزین میتواند شکل واکنشهای شیمیایی را تغییر دهد. خواص رزین های بر پایه روغن سویا میتواند توسط دستکاریهای ژنتیکی در حال انجام توسط شرکتهایی مانند دانپوت و مونسانتو تغییر یابد.
شرکت صنایع شیمیایی چسب و رزین بن، فعالیت رسمی خود را از سال ۱۳۷۶ با تولید رزین های هموپلیمر وینیل استات و انواع چسب آغاز نمود. شروع تولید کوپلیمر های وینیل استات از سال ۱۳۸۰، راه را برای ورود این شرکت به عرصه صنعت رنگ کشور فراهم آورد. ظرفیت تولیدات این مجموعه در طی ۱۰ سال از ، ۸۰۰ تن در سال ۷۷، به رقمی بالغ بر ۸۰۰۰ تن در سال ۸۷، ارتقاء یافت. این روند روبه رشد همچنان طی دهه دوم فعالیت این شرکت با تولید رزین های آکریلیک امولسیونی و گروه های متنوع زرین های آب پایه، توسعه بخش تولید انواع چسب های تخصصی در زمینه های صنعتی و ساختمانی ادامه یافته است، به شکلی که هم اکنون این شرکت، از ارکان اصلی تولید انواع چسبهای تخصصی و زرین های امولسیونی در کشور به شمار می رود. شرکت صنایع شیمیایی چسب و رزین بن با تکیه بر اصول کلی و دیدگاه مدیران شرکت که شامل موارد زیر است، همواره بنابر سیاست ویژه مدیران شرکت، خود را ملزم به پاسخگویی به نیازها و خواسته های مشتریانش، بر اساس اولویت های زیر میداند که: رعایت کلیه حقوق مصرف کنندگان و مشتری مداری، ارائه محصولات با بالاترین سطح کیفی، رعایت اصول فنی و استانداردهای جهانی، قیمت گذاری منصفانه، انجام مشاوره های فنی و ارائه خدمات تخصصی علمی، اختصاص منابع مالی و توجه ویژه به امر تحقیق و توسعه به منظور دستیابی به فرمولوسیون های به روز و پُر بازده و تعامل و همکفری با منابع علمی و معتبر جهانی می تواند در طی سال های خدمت خود به شما مشتریان عزیز این راه را برایشان هموارتر کند. از جمله محصولات تولیدی شرکت صنایع چسب و رزین بن می توان به انواع چسب شامل: چسب کاشی و سرامیک، چسب هات ملت، چسب چوب، چسب قابل اسپری، چسب PU، چسب صنعتی، چسب سیلیکون، چسب ۱- ۲- ۳، چسب سلفون، چسب موکت، چسب صحافی، چسب شفاف پایه آب، چسب بتن، چسب آهن، چسب تیوپی، انواع رزین شامل: رزین اکریلیک استایرن، رزین کوپلیمر وینیل استات، رزین هموپلیمر وینیل استات، رزین اکریلیک خالص و انواع مواد افزودنی شامل: ضد کف، نرم کن، دترجنت، غلظت دهنده، دیسپرس کننده اشاره کرد که کارشناسان و متخصصان حرفه ای شرکت صنایع شیمیایی بن در تولید تمامی محصولات شرکت از باکیفیت ترین مواد اولیه استفاده می کنند تا محصولات با کیفیت را مطابق با استاندارد های روز دنیا به شما ارائه کنند.
شرکت صنایع شیمیایی چسب و رزین «بُن» فعالیت رسمی خود را از سال ۱۳۷۶ با تولید رزین های هموپلیمر و نیل دستات و انواع چسب، آغاز نمود. شروع تولید کویلیمرهای وینیل استات از سال ۱۳۸۰، راه را برای ورود این شرکت به عرصه صنعت رنگ کشور فراهم آورد. ظرفیت تولیدات این مجموعه در طی ۱۰ سال از، ۸۰۰ تن در سال ۷۷، به رقمی بالغ بر ۸۰۰۰ تن در سال ۸۷، ارتقاء یافت.
این روند روبه رشد همچنان طی دهه دوم فعالیت این شرکت با تولید رزین های آکربلیک امولسیونی و گروه های متنوع زرین های آب پایه ، توسعه بخش تولید انواع چسبهای تخصصی در زمینه های صنعتی و ساختمانی ادامه یافته است.
شرکت صنایع شیمیایی چسب و رزین بُن حقوق مصرف کنندگان را در راس برنامه های خود قرار داده است و همواره در جهت نیل به مشتری مداری حداکثری در حرکت می باشد.
صنایع شیمیایی چسب و رزین بُن با رعایت اصول فنی و استانداردهای جهانی و کسب رتبه بهترین تولید کننده داخلی، محصولات با کیفیت خود را تولید و عرضه بازار می کند.
برای دریافت بهترین مشاوره های تخصصی در زمینه رزین یا چسب می توانید با کارشناسان و تیم حرفه ای صنایع شیمیایی چسب و رزین بُن ارتباط برقرار نموده و بهترین محصول را انتخاب نمایید.
صنایع شیمیایی بُن با بالاترین سطح کیفی، تولید و عرضه کننده انواع چسب، رزین و افزودنی ها با استاندارد جهانی است .